Инж.Стайков:"Даде се нов тласък в развитието на туризма и провокиране на сериозен интерес от гръцките и турски туристи"

Даде се нов тласък в развитието на туризма и провокиране на сериозен интерес от страна на гръцките и турски туристи.Това заяви областният управител на Смолян инж.Стефан Стайков по време на работна среща на Мрежата за трансгранично сътрудничество на областните управители “България- Гърция- Турция”,която се проведе в курорта Пампорово. Темата на срещата бе “Разширяване на трансграничното икономическо сътрудничество, съобразно новите реалности, наложени с отварянето на ГКПП Златоград – Термес” и се организира от областният управител инж. Стефан Стайков. Участие в нея взеха областните управители на Областите Еврос, Родопи, Ксанти, Драма, Кавала и Серес от Гръцка страна, Хасково, Кърджали, Смолян, Благоевград, от Българска страна и Одрин от Турска, представители на най-големите хотели в тези области, както и представители на големи туристически агенции и туроператори.

Заместник-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов също участва в срещата на Мрежата за трансгранично сътрудничество на областните управители «България-Гърция-Турция».

По време на срещата бе направена презентация на туристическите и културните забележителности в област Смолят, представена от РТА «Родопи». Презентацията на възможностите на курортен комплекс Пампорово, включваше представяне на възможностите както за зимен, така и за летен туризъм.Обсъдени бяха възможностите за нови съвместни проекти, по които може да се кандидатства в бъдеще време. Участниците в срещата бяха единодушни,че отварянето на новите Гранично-контролно пропускателни пунктове се отразява изключително благоприятно за развитието на туризма и за трите държави.

Вирни се горе