Торта с бисквитено тесто и шоколадов крем

Торта с бисквитено тесто и шоколадов крем

Маслото оставете добре да се размекне на стайна температура. Хубаво го разбийте със захарта, докато стане пухкава сместа. Постепенно добавете млякото и бъркайте до хомогенна смес. Добавете кората от лимон и брашното, смесено със содата. Замесете хубаво гладко тесто.

Вземайте парчета от тестото и с точилка ги разточвайте на възможно по-тънка кора (с големината на тавата, в която ще печете). Трябва да получите 9 кори. Набодете ги с вилица и изпечете в плитка тава в предварително загрята фурна на 180 градуса. Когато поставите корите да се пекат, намалете на 160 градуса. В зависимост от фурната печете 5-7минути, докато корите леко се зачервят.

За крема: оставете захарта постепенно да се разтопи, за да се получи карамел. Не бъркате!В част от млякото разтворете брашното. Когато захарта стане на карамел, добавете постепенно част от млякото без брашно и оставете да къкри на тих огън, докато се разтопи карамелът. След това добавете и млякото с брашното, оставете отново да заври и да започне да се сгъстява, докато се получи гъст крем.

Намалете температурата на котлона докрай и добавете шоколада на парчета, за да се разтопи. Прибавете и маслото и оставете и него да се разтопи. Махнете сместа от огъня и смесете с орехите. Намажете корите веднага с горещия крем. Намажете с крема и цялата торта отгоре и отстрани, след което украсете по желание с ядки. Оставете да се охлади и да попие от крема, след което сервирайте.

Необходими продукти:

За блатовете:

250 гр. масло

150 мл. прясно мляко

6 супени лъжици захар

1 супена лъжица екстракт

от ванилия

кората от 1 лимон

600 гр. брашно

1 равна супена лъжица

сода бикарбонат

щипка сол

За крема:

10 супени лъжици захар

600 мл. прясно мляко

6 супени лъжици брашно

200 гр. шоколад за готвене

125 гр. масло

200 гр. счукани орехи

Вирни се горе