Тиганици със сирене

Тиганици със сирене

Тиганици със сирене стават за една идеална сутрешна или пък следобедна закуска за цялото семейство

Това са чудно вкусните тиганици със сирене, които се правят много елементарно, но са супер апетитна сутрешна или следобедна закуска. Ще ви се харесат много и особено на децата.

Взимате чаша и половина брашно, една чаша с настъргано сирене, пет яйца, олио за пържене и пудра захар за поръсване отгоре.

Най-напред настъргваме сиренето с ренде и после го стриваме с една лъжица отгоре, за да се получи почти равна еднородна маса. Добавяме към него и разбитите яйца като изсипваме по малко от брашното.

Не забравяме да бъркаме почти непрекъснато с дървена лопатка, докато не се получи кашообразно и гладко тесто. После с една супена лъжица започваме да оформяме топки от него, които слагаме да се запържат в загрятото олио, докато добият апетитен златист цвят.

Когато са готови, изваждаме нашите тиганици и ги отцеждаме от мазнината. За тази цел може да ги поставим за няколко минути върху домакинска хартия, която да поеме излишното олио от тях.

Поднасяме тиганиците със сирене още много топли и ги поръсваме с пудра захар, а може и да ги намажем отгоре с мед, което става още по-вкусно, а и по-полезно.

Пожелаваме ви много добър апетит и да се насладите с огромен кеф на тези родни вкусотийки!

ТОПактуално.ком

Вирни се горе