Сладки с мас и розова вода

Сладки с мас и розова вода

Продукти за около 35 – 40 сладки

250 г мека свинска мас

80 г пудра захар

ванилия

1 яйце

100 г натрошени запечени бадеми

2 с.л. мастика

1 ч.л. бакпулвер

500 г брашно

розова вода за поръсване

пудра захар за овалване

Приготвяне

  • Разбийте маста заедно с пудрата захар и ванилията. Добавете яйцето, а след това мастиката и бадемите. Смесете брашното с бакпулвера и омесете меко тесто. Ако е нужно добавете още малко брашно.

  • От тестото оформете топчета с големина на орех. Подредете ги в тава, покрита с хартия за печене. Загрейте фурната на 170* и изпечете сладките за около 12 – 15 минути или докато леко се зачервят. Извадете ги от фурната и докато са горещи ги напръскайте с розова вода и оваляйте в пудра захар. След като изстинат ги приберете в кутия. Най-вкусни са, ако престоят един ден, но кой ще ги чака толкова дълго?

  • На половината топчета направих вдлъбнатина и след като ги изпекох ги напълних с пелте от дюли, смесено с малко желатин за да не лепне. Всякак се прекрасни! Да ви е сладко!

  • Благодаря от сърце на Ванката Пейчев за тази вкусна рецепта. Малко я измених. Неговите сладки са с масло и амонячна сода, както и пропорциите на продуктите са двойни. Аз много обичам сладки с мас и затова избрах нея вместо масло, а амонячна сода нямах и ги направих с бакпулвер. Останалото е по рецептата му. Опитайте ги, наистина са чудесни сладки! Розовата вода прави чудеса с вкуса им, не я пропускайте.

Вирни се горе