Сач по родопски

Сач по родопски

Продукти:

2-3 кг месо (по възможност различно)

0,5 кг гъби

0.4 кг чушки (залени и червени)

0.3-0.5 кг лук

2-3 домата

Подправки (по ваш вкус)

Приготвяне:

При подготовката на месото няма ограничения. Може да го сложите нарязано на купчета или цели пържоли. Загрявате сача и ги слагате вътре на слаб огън. След като се получи златистият загар и след като сте опитали няколко парчета за да видите дали са готови, може да сложите лука и чушките.

В нашия случай нямаше място за всичко заедно, затова трябваше да стане по отделно. Важно е като пържите гъбите да са сами в сача. Печурките пускат доста вода.

Накрая събирате всичко слагате го в поставката и го носите на вече изгладнелите ви приятели. Да се надяваме те да са изстудили вече бирата и ракията.

Германците се смеят, че ядем мляко с краставици, ние им се смеем, че те ядат праскови със сол. В Цион ядат червеи, а аз съм чувал, че даже са вкусни. Храната е най-големият помирител на народите. Сигурен съм, че един хубав сач ще свърши доста по-добра работа от лулата на мира. Особено с домашнярка. Ако от ЕС опитат ракията, която правише баща ми преди доста години, едва ли щяха да си помислят за всякакви забрани и санкции. Ако опитат сача, едва ли ще мислят за начина, по който е заколен Гошко миналата зима.

Да ви е сладко!

Вирни се горе