Риба с маслинова паста

Риба с маслинова паста

Продукти за 4 порции

600 г филе от риба по избор

4 с.л. маслинова паста

4 резена моцарела

сол и черен пипер на вкус

Приготвяне

  • Нарежете рибата на четири парчета, поръсете с черен пипер и леко посолете. Внимавайте със солта, защото маслиновата паста е достатъчно солена.

  • Върху всяка порция риба нанесете маслинова паста, а върху нея сложете по един резен моцарела.

  • Загрейте фурната на 220*. Подредете рибата в тава, покрита с хартия за печене и я изпечете за около 15 – 20 минути. Сервирайте топла с добре изстудено бяло вино. Наздраве!

  • Може да купите готова маслинова паста, а може да си я направите сами. Ето рецептата. Все пак, ако се спрете на по-лесния варият и купите готова, послушайте съвета ми и я овкусете с малко чесън, розмарин или риган. Маслиновата паста е достатъчно мазна и затова не е необходима друга мазнина за тази рецепта. Ако желаете може да намажете леко рибата със зехтин. Странна е комбинацията между риба и сирене, може да я срещнете рядко. Избрах моцарела, тъй като товае е неутрално на вкус сирене. Придава сочност на рибата, приятно усещане за еластичност и плътност, но не променя вкуса на самото ястие. Не препоръчвам друг вид сирене. Ако не ви хареса тази комбинация може да сложите върху маслиновата паста няколко резенчета картофи, нарязани на чипс и след това да запечете всичко. И така е вкусно, отново ви казвам наздраве!

“Вкусно с Йоли”

Вирни се горе