Пица без брашно

Пица без брашно

От карфиол и моцарела

Необходими продукти:

За “тестото”:

1 средна глава карфиол

2 яйца

250 г. моцарела

50 кашкавал

връзка пресен босилек

черен пипер

сол

За пицата:

доматен сос за намазване

1 домат

1 зелена чушка

по желание прошуто

маслинена паста или маслини

свежа рукола

струя зехтин

100 г кашкавал

Начин на приготвяне:

Загрейте предварително фурната на 275 градуса. Измийте и разделете карфиола на розички. Сварете ги в тенджера с вода за 5 минути, не повече. Отцедете и леко ги подсушете. Смелете ги в блендер. За тестото са ви необходими 2 големи чаени чаши от така надробения карфиол. В зависимост от това колко ви е голяма главата карфиол, може да ви остане малко.

Изсипете 2 ч.ч. пасиран карфиол в купа. Чукнете две яйца, настържете сиренето моцарела и кашкавала и добавете черен пипер и сол. Нарежете на ситно връзка пресен босилек. Разбъркайте добре. Покрийте тава с хартия за печене. С лъжица оформете пиците, максимално тънки, около 0,05 мм. Може да бъде само една голяма или няколко по-малки, колкото се съберат в тавата ви. Изпечете ги за 20-25 минути, докато хубаво покафенеят отгоре и се втвърдят. Извадете ги и ги намажете с доматения сос. След това подредете отгоре резенчета домат, чушка, прошуто.

На друга може да сложите малко маслинена паста. Полейте пиците със струя зехтин и ги върнете във фурната за още 10 минути. След това поръсете настърган кашкавал и запечете още 5 минути, докато се разтопи. Поднесете топли, поръсени със свежа рукола за разкош и струйка зехтин.

Вирни се горе