Нешка Робева представя "Кармен от факултето"

 Нешка Робева представя "Кармен от факултето"

На 07.02.2013 г. от 19 часа в Зала 1 на сцената на Родопски драматичен театър, Нешка Робева и неината трупа представят „Кармен от „Факултето” .

Следвайки сюжета на „Кармен”, като използват разнообразна музика / от класиката на Бизе до испанското фламенко, български и цигански фолклор/,авторите на спектакъла представят в пародиен вид сложните,взаимоотношения между различните герои от едноименното произведение на Мериме. Любов, Ревност и Омраза, Сержант Иванов, командир на женски полицейски отряд, контрабандисти и тореадори, танцьори и танцьорки, годеници, влюбени и разлюбени са в непрекъсната надпревара да разсмеят публиката с абсурдното си поведение…

Спектакълът е изпълнен с разнообразна музика, песни и танци, носи много настроение и единствената цел, която си поставя е да запознае публиката с нравите и традициите на двата най-големи етноса, които населяват България. Да ни направи по-толерантни.

Красивата циганка Кармен, от софийския квартал „Факултето” и българката Рада, със своите танцови формации, се срещат всяка вечер в заведение с мъжка публика, където представят своите фолклорни програми. Съперничеството между двете, което в началото се проявява само в танците, постепенно се изостря и прераства в бой. Съдбата с подгласничките си – Любовта и Ревността е в непрекъсната борба с двете млади жени, опитвайки се да направлява живота им. И една неочаквана развръзка … Сценарий, хореография и режисура – Нешка Робева Участват танцьорите от трупата „Нешанъл Арт” С музикалното участието на „Румба Афисионадо”

Билети на касата на театъра и на телефон 0301/85178 и 0887246346

Вирни се горе