Лесен, евтин и чудно вкусен е този кекс с ябълки и локум

Лесен, евтин и чудно вкусен е този кекс с ябълки и локум

Трябват ни чаша и половина брашно, една чаша захар, две яйца, една чаша кисело мляко, една лъжичка сода за хляб, една ванилия, една лъжичка канела, три ябълки, една чаша натрошени орехови ядки, 75 грама локум, две трети чаша олио, пудра захар за поръсване.

Първо трябва да си нарежем локума на парченца.

След това разбъркваме содата за хляб в киселото мляко. Измиваме и обелваме ябълките, почистваме ги от семките и ги нарязваме на по-едри кубчета.

Взимаме след това една по-голяма купа и в нея поставяме всички изброени дотук продукти, само без пудрата захар. Тя остава за накрая, както всички знаем отлично.

Разбъркваме хубаво смесените продукти така, че да се получи тесто. Това тесто после го изсипваме в една суха тава с подходяща големина. Дъното на която е покрито с хартия за печене на сладкиши.

Печем кекса във фурната, която е загрята на 200 градуса най-много, за около половин час. След това го изваждаме от печката и го покриваме върху плота с хавлия или кърпа, за да не спадне.

Щом поизстине малко, обилно го поръсваме с пудрата захар. Да знаете само какво чудно нещо става този десерт, всички и особено децата са луди по него.

Може да го предложите и на гостите си и бъдете сигурни, че няма да се изложите дори и за минута. Напротив, после определено ще ви поискат рецептата.

Вирни се горе