“Кокошка с брошка” отново се завръщав Смолянския театър

“Кокошка с брошка” отново се завръщав Смолянския театър

На 12 март, вторник, от 11 ч. в директорския кабинет на театъра в Смолян ще се проведе пресконференция по повод представление № 200 на един от емблематичните и най-обичани спектакли за деца и възрастни на режисьора Петър Тодоров и актрисата Десислава Минчева – “Кокошка с брошка”. Представлението ще се състои на 13 март от 18.30 ч в зала № 2 на Театъра.

След 199 представления в 15 държави на 3 континента, с получени 7 национални и международни театрални награди в 4 страни; устояла на житейски, политически и самолетни бури, славната “Кокошка с брошка” отново се завръща, откъдето е тръгнала – в Смолянския театър!

КОКОШКА С БРОШКА е спектакъл с кукли за деца и техните родители по мотиви от приказки на Маргарит Минков.В него се разказва историята на една Кокошка, която вместо яйце снася шоколадов бонбон и това я хвърля в ужасна паника. След безуспешни опити да намери решение на “проблема” си при приятелката си Патицата, при Доктора и при Царя, накрая хубавият слънчев ден и децата я убеждават, че всъщност не се е случило нищо страшно, а напротив. Колко прекрасно е да направиш нещо различно и с това да зарадваш някого, например децата…

Вирни се горе