Кекс с пълнеж от крем

Кекс с пълнеж от крем

Продукти:

3 яйца

1 водна чаша захар

80 мл. прясно мляко

80 мл. олио

1 водна ч. брашно+още 2 с. л. към чашата

1 с. л. какао

1 бакпулвер

1 ванилена захар – това е за блата, който печем в загрята на 180*фурна за около 30′

Водната чаша е 240 мл.

Крем:

2 пак.пудинг/1ванилия, 1банан/ приготвен по упътването. С него заливаме продупчения студен блат/аз почаках и пудинга да поизстине/. Така полят сладкиш посипах с натрошените от блата изрезки, сложих в хладилника и изчаках 3 часа. Разбиваме 2 пакета сметана на прах с 1 и половина водна чаша студено прясно мляко и нанасяме върху сладкиша. Украсяваме по желание. ”

Яйцата и захарта се разбиват с миксер. Добавят се последователно олиото, млякото, брашното, какаото, бакпулвера и ванилията (или ванилена захар).

В рецептата не е споменато в какъв размер съд да се пече. Аз пекох в тавичка 20/30 см, но количеството идва доста за този размер. Кексът стана по-висок, отколкото го исках, така че – преценете в каква тавичка ще печете, особено ако искате да сложите отгоре и трохите, че и украса.

След като се изпече, оставих кекса да изстине, докато си направя кремчето. В моя случай е 1 пакетче магазински крем с аромат на банан. Приготвих го според опаковката, дори намалих малко количеството на млякото, за да стане по-стегнат.

Към магазинския крем по своя инициатива добавих 100 гр. шоколад и 2 с. л. масло. и 1 ванилия (няма ги в рецептата, не се връщайте нагоре да търсите в списъка на продуктите).

И сега – най-веселата част – да направим дупки в кекса! Уред за чистене на чушки е най-подходящо за дупчене. Прави идеални дупки в кекса! Страхотен уред!

Накрая имах кекс с прекрасни дупки и купчинка идеални “коркови тапички” от кексово тесто. Част от тях употребих да натроша върху сладкиша, а другата част я похапнаха децата. Досега не бях им предлагала кексчета с такава необичайна форма.

Прилежно напълних дупките с крем, залях и отгоре, посипах с трохи и прибрах в хладилника. Това, което трябва да се има предвид по отношение на крема – той трябва да е по-гъстичък, за да може добре да стегне. Ако е рядък, трудно ще се режат парчета и кремът ще се разтича. За размера на тавичката – вече казах. Ако предпочитате да има повече крем – дупките трябва да са по-близо една до друга. Тавата в която се пече е 30/30.

Течен шоколад и ядки допълват разкоша!

Добър апетит!

Вирни се горе