Импровизация с цвекло

Импровизация с цвекло

Продукти за 4 порции

За синия слой

200 г синьо сирене

200 мл прясно мляко

400 мл течна студена сметана

2 пакетчета желатин (20 г)

За розовите бисквити

50 мл сок от варенето на цвеклото

50 г брашно

25 г топено масло

1/2 ч.л.сушена лавандула

1 с.л.настърган пармезан

За канапето и пюрето от цвекло

2 средни глави червено цвекло

червено вино

1 с.л.сладко от червени боровинки или други горски плодове

1 скилидка пресован чесън

2 с.л.зехтин

Приготвяне

  • Смесете всички продукти за бисквитите като ги разбъркате с дървена лъжица или телена бъркалка. С чаена лъжичка гребнете малко от сместа и с дъното на лъжичката небрежно размажете върху хартия за печене. Ако желаете поръсете бисквитките с тиквени или други семки. Изпечете ги в предварително загрята на 180* фурна за 3-4 мин.

  • Загрейте прясното мляко до кипване и сипете в него натрошеното сирене. Бъркайте докато се стопи напълно сиренето. Отнемете млякото от котлона и прибавете към него желатина без да го накисвате предварително. Разбъркайте добре. Накрая налейте на тънка струйка студената сметана. Сипете сместа в правоъгълната тава от фурната,покрита с хартия за печене и оставете на студено да стегне. След като “блатът” се желира отрежете с кухненски ринг 12 кръга.

  • Обелете цвеклото и го сварете за 30 мин.в подсолена вода. Отрежете 12 тънки кръга за канапета.

  • Останалото цвекло заедно със сладкото пасирайте на гладък крем. Разредете го с червено вино докато получите желаната от вас консистенция и овкусете със сол.

  • Предястието са оформя,като нарязаните кръгчета цвекло се намазват със зехтин и чесън и между тях се слага по едно кръгче от желираното сирене. Гарнирайте с бисквита и пюрето от цвекло.

Вирни се горе