Бутер банички със сирене и сметана

Бутер банички със сирене и сметана

Продукти

бутер тесто

сирене по избор

сушени плодове по избор

запечени ядки по избор

заквасена сметана

Приготвяне

Няма точни количества продукти. Повечето неща са по ваш избор. А това означава, че не говорим за рецепта, а просто за идея. Едно бързо предястие или закуска. Много вкусно и лесно.

  • В купа нарежете на малки парченца избраните от вас видове сирене и ги смесете с нарязани сушени плодове и счукани запечени ядки. Аз избрах меки и ароматни видове сирене, които се топят и стават с гладка консистенция при печене. Съчетах ги със сушени кайсии и запечени бадеми.

  • Намажете форми за печене на кексчета с масло. Нарежете бутер тестото на квадрати и ги сложете във формите, като оставите крайчетата им да стърчат свободно.

  • Сложете плънка в средата на тестените кошнички. Най-отгоре сипете по една лъжица сметана. Препоръчвам ви да не смесвате сметаната със сиренето, а да я сложите най-отгоре. Няма да ви казвам защо, искам сами да го опитате и да ме разберете без излишни от моя страна обяснения. Тъй като заквасената сметана е напълно безсолна, ако желаете може да посолите леко.

  • Загрейте фурната на 200* и изпечете баничките за около 20 – 25 минути. Сервирайте леко топли. Отново – Да ви е сладко!

Вкусно с Йоли!

Вирни се горе