Звезда с името ПГИ „Карл Маркс“ грее на небосклона. Подарък е от зрелостникът Димитър Заимов

Звезда с името ПГИ „Карл Маркс“ грее на небосклона. Подарък е от зрелостникът Димитър Заимов

Зрелостникът Димитър Заимов от 12 Б клас подари на своето училище истинска звезда, която носи името ПГИ „Карл Маркс“. „Нека училището ни блести като тази звезда, за да носи светлина в образованието на бъдещите поколения!”, пожела абитуриентът. Звездата е една от най-ярките в съзвездието Часовник с координати – 4217‘40‘‘ и ASR код - ZWC61R. На 16 май в двора на професионалната икономическа гимназия в Смолян тържествено бяха изпратени завършващите ученици от Випуск 2023 г.

Организатори на тържеството са 11А и 11Б клас с класни ръководители - г-жа Емилия Алдумирова и г-жа Елмира Бонкалова - Косова. С огромно вълнение директорът на ПГИ "Карл Маркс" г-жа Мария Мечкарска отправи своите поздравления към завършващите млади хора. Последваха благодарствени слова към екипа на учебното заведение от страна на родители и абитуриенти. Гост на празничното събитие беше представител на Физико-технологичния факултет към ПУ ”Паисий Хилендарски”. За да бъде пътя на абитуриентите чист и светъл, пълен с доброта, обич и успехи, към небето полетяха бели гълъби и балони с послание: ”Летете като птици волни към знание и доброта”.

По-малките съученици на зрелостниците бяха подготвили празнична програма. Те пяха, танцуваха и свириха, за да бъде празника истински и още по-вълнуващ. По традиция накрая всички се хванаха на едно кръшно родопско хоро.

Бъдете щастливи, мили млади хора, дерзайте, сбъдвайте мечтите си, успявайте във всичко, но никога не забравяйте родното училище и родния край. Където и по света да отидете, дръжте се здраво за корените си, защото "човек без минало, няма и бъдеще".

iko

noma

Вирни се горе