Зрелищен уикенд в Пампорово, десетки ентусиасти караха ски по бански

Зрелищен уикенд в Пампорово, десетки ентусиасти караха ски по бански

Стотици се спуснаха по бански в Пампорово

Стотици бяха тези, които се спуснаха редом с най-дръзките фенове по бански и бельо на ски и сноуборд в Пампорово. Зимният курорт за втора година открива априлската пролетна ваканция със спускане почти без дрехи от Снежанка до Студенец.

При минусови температури и снеговалеж лошото време не попречи на ентусиастите да облекат атрактивни бански костюми, да сложат плажни атрибути заедно със ските и бордове. Както някой се пошегува за този зимен сезон: "Времето на Великден е такова, като на Коледа, а на Коледа беше, все едно е Великден".

Парадът се предвождаше от специално произведен restART ski&snowboard мобилен апрески бар и DJ station. Рано сутринта в събота група истински ентусиасти, подобно на "бурлаците на Волга" с помощта на 4 синджира "влачиха" мобилния бар по пистата нагоре от Студенец до връх Снежанка. Имаше достатъчно волеви, пантаджии, сплитбордаджии, телемаркаджии, снегоходкаджии, които с колани, залепени на ските, изкачиха над 300 метра денивелация.

Мобилният музикален бар беше емблемата на парада и предвождаше цялото спускане по писта Nо 6 (туристическата). На различни места спираше доста често за специални животворящи и освежителни напитки, които даваха топлина и ноти на всички голи скиори и бордисти, а феновете отстрани се радваха и снимаха "малкото, но достатъчно качествени ентусиасти".

В същото време в Пампорово се провежда снежният лаптопаджийски ски и сноуборд лагер, на който присъстват хора, дистанционно работещи със своите лаптопи и каращи ски и сноуборд преди и след работа.

Други бяха дошли със своите мобилни къщи - кемпери и каравани до хижа Студенец. Много от тях се включиха във феста, а други съпровождаха като зрители целия снежен парад.

Зрелищна томбола се състоя с около 30 предметни награди и ваучери за снежни спортове.

Организационния комитет реши, че заради лошите метеорологични условия и студеното време трябва да бъдат поощрени старанието, отдадеността и чара на нежния пол и вместо награда и приз Мис и Мистър бикини, се взе единодушно решение мъжете да отстъпят на жените възможността за победа и се направиха две нови категории “мис” и “мисис Бикини”.

С атрактивен и агресивен червен бански костюм приза “Мисис Бикини 2023 Пампорово” взе скиорката от Благоевград Лилия Бачева.

“Мис бикини 2023 Пампорово” спечели Гергана Калфова, която се спусна по бански (една от малкото без скиорско долнище, въпреки студеното време), редом до своята дъщеря и подкрепяна от съпруга си.

Някои останаха на закриващото парти до залез слънце, а други до пълнолуние за да се поддържа огъня в друг аспект на снежните спортове и да обогатят Après Ski културата на Пампорово.

Мераклиите от Зона 82 Пампорово ЗОНАТА https://www.facebook.com/Zona82Pamporovo споделиха, че това е едно от многото мероприятия, които се провежда в т. нар. тяхно "огнище за снежни спортове", които влюбват малки и големи в ските и сноубора, чрез приключения в сърцето на Родопите. Напомняме, че ски сезонът още не е свършил. Сега предстои пролетната великденска ваканция, когато цените са намалени, снежните условия са добри и пистите са спокойни и безопасни.

Организаторите вярват, че чрез подобни събития това е начало на планинското рестартиране през четирите сезона в сърцето на Родопите. Те смятат, че това е един от начините Чепеларе, Пампорово и Мечи Чал да си върнат естествената лидерска позиция като дестинация в планинския оздравителен туризъм, рекреация и възстановяване, климатолечението.

Това според тях е и т..нар. "польочка туризъм", който води началото си от Средните Родопи (Чепеларе), където хората живеят по-спокойно, по-полека и по-хармонизирано с природата, обичат и се радват на живота.

bikini

banski

Вирни се горе