Златоградското читалище с награда от кмета на Стара Загора на събора „Богородична стъпка”

Златоградското читалище с награда от кмета на Стара Загора  на събора „Богородична стъпка”

С награди за отличното представяне от Петнадесето издание на Националния тракийски събор „Богородична стъпка” , проведен в Старозагорски минерални бани на 28 и 29 август се завърнаха самодейците на ОНЧ”Просвета-1908” Златоград. В събора участваха ДПФ „Надежда”, Младежка фолклорна група, Мъжка фолклорна група , ТС „Акрани” и индивидуалните изпълнители: Антонио Пинев, Ани Коцева , Роман Романов и Христина Андонова . Специални поздравления за изпълненията поднесоха членовете на журито към секретаря Райчо Пашов и към самодейците и техните ръководители . Мъжката битова група бе поканена и на трета сцена за участие в Махала „На селски сбор не се кани…” , където , песните им извиха голямо хоро на импровизирания „Селски двор”.

Наградата на кмета на Община Стара Загора от петнадесетото издание на Националния тракийски фолклорен събор „Богородична стъпка 2021“ бе присъдена единодушно на ОНЧ „Просвета-1908“, град Златоград. Журито присъди и на Мъжка битова група “Златоград” при читалището Плакет за принос в съхранението и развитието на фолклора, а танцовата група, Младежката фолклорна певческа група и 3 индивидуални изпълнители получиха и още 5 от детските плакети! Наградата на кмета на Община Стара Загора от петнадесетото издание на Националния тракийски фолклорен събор „Богородична стъпка 2021“ бе присъдена на О НЧ „Просвета-1908“, град Златоград.

Ръководството на читалището благодари за подкрепата и съдействието на Община Златоград и представителите на бизнеса Александър Митушев и Величко Сидеров, съобщи Зорка Хаджиева.

Вирни се горе