Златоградчанът Асен Какаров спечели второто място на дистанция 23 км в K3 Ultra 2021

Златоградчанът Асен Какаров спечели второто място на дистанция 23 км в K3 Ultra 2021

За трета поредна година станахме свидетели на уникално спортно събитие, което се проведе в Златоград. На 25 септември 2021 г., на централния площад на Златоград, бе даден старт на ултрамаратона по трасета с дължини 23, 53 и 85 км – К3Ultra, в който премериха сили едни от най-известните бегачи на ултрадълги дистанции.

По време на състезанието, бегачите имаха възможност да се любуват на спиращи дъха природни гледки в пограничния регион и зареждаща музика от родопската гайда на подкрепителните пунктове.

Над 700 маратонци както от страната, така и от чужбина, се включиха в ултрамаратона. По трасетата, в тазгодишното издание, бяха разположени 12 пункта, на които се предлагаха местни родопски специалитети, вкусна и енергийна храна и напитки.

Първи при мъжете на най-дългата дистанция – 85 км, финишира Иван Гочев с време от 10 часа и 12 минути, който бе първенец и в ултрамаратона по трасето през 2019 година. Мария Николова зае първото място сред жените – с време 11 часа и 2 минути.

Росен Русев първи стигна на финала на 53км, за 5 часа и 26 минути, а от жените първа завърши Атанаска Атанасова, която премина трасето за 6 часа и 14 минути.

На 23км, на първите места при мъжете, финишираха Стилиян Аврамов – за 2 часа и 1 минута, Асен Какаров – за 2 часа и 4 минути и Деян Димов – за 2 часа и 5 минути. При жените най-бърза бе Антония Георгиева, която измина разстоянието за 2 часа и 23 минути. За първи път златоградчанин влиза в челната тройка на K3 Ultra. Поздравления за Асен Какаров.

По дистанция GBR 53 км, в рамките на контролното време, финишира, заедно със своите стопани, и кучето Ричард!

Близо 100 деца се включиха в маратона по дистанция GBR 5 км до Свети Атанасий.

За първи път, на тазгодишния ултрамаратон, бяха отличени и бегачи в категория 50+.

Община Златоград изказва своята благодарност към доброволците, които направиха спортното събитие възможно.

На 26.09.2021 г. пред сградата на „Български пощи“ ЕАД в град Златоград участници и доброволци в Ултрамаратон К3 2021 засадиха дръвчета, продължавайки миналогодишната традиция, в подкрепа на каузата за един по-зелен Златоград.

Вирни се горе