Златоград тържествено отбеляза 111-та годишнина от Освобождението

Златоград тържествено отбеляза 111-та годишнина от Освобождението

Златоград тържествено отбеляза 111-та годишнина от Освобождението си. Празничните мероприятия започнаха с Тържествено заседание на Общински съвет Златоград, на което връчих плакети на нашите съграждани д-р Славяна Ушева и д-р Петър Димитров за удостояване със званието почетни граждани на Златоград.

В знак на признателност към делото на загиналите за свободата на Златоград, жители и гости на града поднесоха венци и цветя пред паметниците и паметните плочи.

В приветствието си към присъстващите на празника кметът Мирослав Янчев благодари на всички, които вярват, че Златоград има възможности и избират да се развиват и доказват в общината. "Вярвам, че ако продължим да работим с мъдрост и себеотдаване, в диалог и с разум, ще запазим богатствата, красотата и духа на нашия край и ще постигнем още повече успехи“, каза още Янчев.

Мероприятието продължи с тържествена заря-проверка, с участието на 101 Алпийски полк Смолян, Представителният духов оркестър на Военновъздушните сили гр. Пловдив и отряди от ученици на СУ "Антим І" гр. Златоград и ОУ "Васил Левски" гр. Златоград.

Вирни се горе