Златоград се подготвя за Делюви празници на 24 септември

Златоград се подготвя за Делюви празници на 24 септември

Етнографския комплекс в Златоград отчитат 10 процента ръст на туристите през август спрямо същия месец миналата година

Летният туристически сезон в #Златоград е успешен, 10 процента ръст на туристи се отчита през август спрямо същия месец миналата година, посочи инж. Александър Митушев, управител на Етнографския комплекс, предаде БТА.

Хотелите в града са пълни през този месец, а прогнозите за септември са за висока заетост на местата за настаняване, резервирани за семинари, екскурзии и гости за Делювите празници.

Отпадането на противоепидемичните ограничения за пътувания и възстановяването на трафика през ГКПП „Златоград – Термес“ повлияват благоприятно за активизиране на туристическия поток към крайграничния град, отчитат хотелиери. Преобладаващо български летовници са клиентите в Етнографския комплекс.

Около 5 на сто от туристите са чуждестранни клиенти – германци, французи, португалци и др., според инж. Митушев. Хотелският комплекс в Стария град поддържа за поредна година вариантите за почивка „планина – море“, возейки туристите до плажовете на Северна Гърция. През септември преобладават резервациите за групи за конферентен туризъм.

Висока заетост се очертава и около традиционните Делюви празници и възстановката „Един пазарен ден отпреди 100 години“ на 24 септември.

Вирни се горе