Зимната обстановка в общината е под контрол

Зимната обстановка в общината е под контрол

Извън дневния ред на заседанието на Общинския съвет, което се провежда днес, по искане на групата съветници от БСП, кметът Николай Мелемов информира присъстващите за състоянието на обстановката в общината след продължителния снеговалеж,съобщиха от пресцентъра .

Той съобщи, че основната пътна мрежа е проходима при зимни условия. Улиците, тротоарите и стълбищата в града се почистват, а водоподаването и електрозахранването е нормално. Мокрият сняг е причинил нарушение на енергийната система в района, в резултат на което 19 селища са осъмнали без ток От ЕVN са гарантирали, че в рамките на час, час и половина авариите ще бъдат отстранени.

Кметът на община Смолян Николай Мелемов увери общинските съветници и гражданството, че са предприети всички необходими мерки, за да се гарантира нормалния живот в града и съставите селища, градският транспорт да се движи по разписание, децата да водят нормален учебен процес, болните да стигат до здравните заведения, хората безпрепятствено да отиват до работните си места.

Вирни се горе