Емоционален зимен олимпийски ден в ЧЕПЕЛАРЕ 2023г. –II-ра част

Емоционален зимен олимпийски ден в ЧЕПЕЛАРЕ 2023г. –II-ра част

Продължението на Зимен Олимпийски ден Чепеларе 2023г. се състоя днес, 11.02.2023 г. на възстановения детски снежен парк „Дьортевото“ в град Чепеларе.

Условията на терена, времето, организацията и настроението бяха впечатляващи. Сред много усмивки и добро настроение се проведоха организираните състезания по слалом ски алпийски дисциплини и сноуборд за ученици и ветерани.

Стартовете даваше лично българският ас в сноуборда и гордостта на Чепеларе Радослав Янков. Екатерина Дафовска днес отсъстваше, поради подкрепата, която оказва в Световно първенство по биатлон в Оберхоф (GER), но пък синът и взе участие в състезанието по сноуборд. Тя ни удостои изцяло с присъствието си на 9.02.2023г. - денят, в който спечели олимпийското злато по биатлон в Нагано преди четвърт век и до момента това е единственототакова отличие за България.

На събитието присъстваха почетния гражданин на Чепеларе Георги Милушев – тренера, Лилия Пандурова от БОК, както и много треньори, спортисти, директори и разбира се жители и гости на Чепеларе.

Водещ на събитието отново бе Борислав Киряков, който взе участие и в състезанието на ветераните по ски алпийски дисциплини, за да защити титлата си пред уважавания си треньор Герги Милушев и да даде пример на децата от ЦПЛР ОДК Чепеларе, които към момента тренира.

Победителите от състезанията в обявените по програма възрастови категории и дисциплини получиха награди, осигурени от А1 и медали от общината. Всички деца получиха шоколади, а желаещите чай.

Наградените по дисциплини и категории са както следва:

Сноуборд - слалом:

I-IV клас:

Павлин Милчев

Даяна Йотова

Теодора Милева

V- VIII клас:

Александър Георгов

Димитър Василев

Тодор Шумков

IX-XII клас:

Петър Гергьовски

Георги Милчев

Костадин Милев и Стоян Пепеланов

Ски алпийски дисциплини – слалом:

I-IV клас:

Катрин Найденова

Александър Колаков

Васил Попов

V- VIII клас:

Александра Чолакова

Боян Цървуланов

Божидар Найденов

IX-XII клас:

Андрю Хъдсън

Станимир Илчев

Христо Димов

Наградите връчиха Лилия Пандурова - БОК, Васил Милчев – треньор по сноуборд към ОДК ЦПЛР Чепеларе, Радослав Янков – бългрският ас в сноуборда, Георги Милушев – треньор ски алпийски дисциплини и почетен гражданин на община Чепеларе, Антоанета Аговска – зам. Кмет на община Чепеларе, Екатерина Попова-Силкова– директор на ЦПЛР ОДК Чепеларе, Радослав Аговски – директор на Спортно училище „Олимпийски надежди“ – гр.Чепеларе.

Боран Хаджиев – кмет на община Чепеларе награди и отличи РАДОСЛАВ ЯНКОВ, ПЕТЪР ГЕРГЬОВСКИ и МАРКО СЕМЕРДЖИЕВ - МЕДАЛИСТИ ОТ МЕЖДУНАРОДНИ СЪСТЕЗАНИЯ през сезон 2022/2023г. Спортистите от клубовете в град Чепеларе получиха почетни плакети за заслуги към общината, както и парични награди, осигурени от спонсори, желаещи да останат анонимни.

ЙОРДАНКА ЙОНЧЕВА отсъстваше днес, затова нейната награда ще връчи отново кмета на общината, когато се завърне от състезанието, в което участва.

Треньорите пожелаха на всички деца да тренират упорито и да имат търпение, за да посигнат високи резултати. Кметът на общината благодари на състезателите и присъстващите за това, че сме заедно и се подкрепяме.

На празника се радваха от сърце и присъстваха жители и гости на Чепеларе от всякакви възрасти.

Емоционалният ЗИМЕН ОЛИМПИЙСКИ ДЕН ЧЕПЕЛАРЕ 2023г. приключи с много слънчеви усмивки, а детски зимен парк „Дьортевото“ остава да посреща своите гости все така перфектно обработен, оборудван и безплатен за целия зимен сезон на 2023 година.

chepelare

Вирни се горе