Жители на Устово: Като доведено дете на града сме, 12 години Общината ни пренебрегва

Жители на Устово: Като доведено дете на града сме, 12 години Общината ни пренебрегва

Близо два часа продължи срещата на кандидатa за кмет от „Движение „Нашият град“ Стефан Сабрутев и кандидатите за общински съветници с жителите на квартал Устово. Десетки устовци се събраха в залата на НЧ „Кирил Маджаров - 1866“, за да представят трупаните години наред проблеми на квартала.

„На всеки четири години минават всички кандидати за кметове през Устово. А после четири години кмет не виждаме. За 12 години сегашният кмет е идвал само един път, с изключение на празниците за 3 март, или на някой концерт. И питаме: Защо сегашното ръководство на Община Смолян се отнася към квартала и към устовци с такъв нихилизъм. Ние сме като доведено дете, все едно че сме пришити по-късно към този окръжен град“, каза Кирил Хаджихристев – бивш директор на Областната дирекция на МВР в Смолян. От името на Инициативен комитет „ЗА УСТОВО“ той представи част от най-фрапиращите проблеми на квартала.

А проблемите на Устово са много: това е кварталът с най-много бездомни кучета (43, според преброяване на Община Смолян), занемарени централни части, редица инфраструктурни неуредици. Належащо е да бъдат изградени повдигнати пешеходни пътеки на ул. "Тракия" и ул. "Васил Райдовски", на местата, където неведнъж са ставали пътни инциденти. Други въпроси, чието решаване не търпи отлагане, са забраната за преминаване на тежкотоварни автомобили по ул. „Момчил юнак“; преустановяване на опесъчаването на улиците, общинският пазар, липсата на гише за продажба на карти за градския транспорт, затрудненият достъп на възрастното население до социални услуги и много други.

„Знам, че проблемите на Устово са много. И имам план за действие. Когато човек има желание, намира начини да се справи, а когато няма желание – намира хиляди причини, за да не го направи“, каза Стефан Сабрутев пред устовци.

Кандидатът за кмет даде отговор на всеки един казус, представен от жителите на квартала. Той пое отговорността, когато бъде избран за кмет, да се отнася с еднакво внимание към всички квартали и по-малки населени места в община Смолян.

В заключение адв. Елена Даскалова - Радева, кандидат за общински съветник, каза: „Редица възрожденци са тръгнали от Устово. Нека си пожелаем духът, който витае тук, да възроди и даде искра за целия Смолян. Смятам, че това може да се случи с ваша помощ. Ако сме по-активни и сърцати, ще се справим заедно“.

„Желаем Ви след месец да седнете на стола на общинския кмет, а след 4 години да застанете пред нас и да имаме повод да Ви кажем: "Да, гласувахме Ви доверие и наистина заслужавате да продължите с още един мандат!", казаха устовци на Стефан Сабрутев.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Пресцентър: „Движение „Нашият град“

st

ustovo

Вирни се горе