Жители на ул. „Димитър Благоев” в Смолян излязоха на протест

Жители на ул. „Димитър Благоев” в Смолян излязоха на протест

Жители на ул. „Димитър Благоев” в Смолян излязоха на протест днес. Причината за недоволството на живущите в блоковете „Черни връх” и „Гребенец” е, че единият тротоар на улицата се подновява изцяло, а по другият не се работи и ще остане в такъв вид, както е сега. Като друга причина хората изтъкнаха и страхът, че ремонта няма приключи до началото на зимата и те ще трябва да газят в кал.

Те настояха да им бъде обяснено какво точно е посочено в проекта като ремонт на ул. „Димитър Благоев” и когато ще приключат строителните дейности.

За да се срещнат с хората от квартала на място пристигнаха изп.длъжността кмет на Смолян инж. Мариана Цекова, бившият кмет и кандидат за нов мандат Николай Мелемов и инж. Юлиян Инджов, собственик на фирмата - изпълнител „ИСА 2000“.

Всички те увериха и обясниха на хората, че въпреки краткото закъснение ремонта върви по план, тротоари ще има, нови паркоместа, както и дървета. По думите им улицата ще заприлича на булевард.

„Тук идеята е да се паркират коли, а не че няма нищо да се прави. Не сте ли видели ул. Наталия, от едната страна паркират колите, от другата е тротоар”, каза Николай Мелемов.

„На тази улица предстои промяна на тротоарните настилки, ще се извадят старите и ще се сложат нови. Ще се обособят допълнителни места за паркиране в тези площи, които сега са никакви, обрасли с треви и пълни с боклуци”, каза инж. Юлиян Инджов. По думите му хората трябва да проявят търпение, за да се случат нещата.

„Сплетните и предизборните битки нямат място, когато става въпрос за благоустрояването на квартала. Тук ще има работа до Нова година”, каза Юлиан Инджов.

На този етап ще се сложи един пласт асфалт, за да се избегне газенето в кал, а в последващ етап ще има тротоари, паркоместа, дървета и всичко необходимо, за да придобие и тази улица приличен вид, каквато вече е ул.Наталия и Миньорските блокове, допълни Инджов.

injov

melemov

jeni

pat

pat

Вирни се горе