Жени ГЕРБ с инициатива за празника на пчеларите в Смолян

Жени ГЕРБ с инициатива за празника на пчеларите в Смолян

В навечерието на 10-ти февруари, професионален празник на пчеларите Св. Харалампий Магнезийски, дамите от структурата на ГЕРБ посетиха Дневния център за хора с деменция в Смолян. Там те дариха с мед и лакомства ползвателите на услугата и разговаряха с тях за предстоящия празник. Заради молитвеното му застъпничество пред Бог за болни, страдащи духовно и телесно, като закрилник на пчеларите и проводник на Божията благодат над пчелния мед, Св. Харалампий е смятан за покровител на меда и пчеларите, за господар на болестите, най-вече на чумата.

Инициативата на дамската структура е част от националната кампания на Жени ГЕРБ „Медът е здраве и живот“ в подкрепа на пчеларството.

„Живот на Земята ще има докато живеят пчелите. Те изпълняват ключова роля на нашата планета и ако изчезнат, човечеството неминуемо ще загине. Затова сме длъжни да положим всички усилия, необходими за запазване на пчеларството в България“, заявиха дами от местната структура.

На срещата присъства и организационният секретар на Жени ГЕРБ Малинка Кордова, която заедно със семейството си се грижи за 160 кошера. Тя разказа на присъстващите за дейността, която извършват, и даде надежда, че пчеларството в България ще продължи да се развива в ръцете на все по-млади и амбициозни хора.

Хората от дома благодариха за посещението и дариха дамите с рисунки и чорапи, изработени от тях.

Alternaive text

Alterntive text

Вирни се горе