Жената, предизвикала кървавото меле на Тракия вече има досие в КАТ

 Жената, предизвикала кървавото меле на Тракия вече има досие в КАТ

29-годишната Цвета Таскова, която предизвика вчера кървавата катастрофа на автомагистрала “Тракия”, вече има досие в КАТ. Младата жена има шофьорска книжка от 2010 г. Но през 2016 г. е заловена зад волана след употребата на алкохол. Книжката й е отнета, но след изтичане на наказанието шофьорските й права са възстановени. Това разкри пред Нова телевизия Миролюба Бенатова.

Цвета Таскова е задържана за 24 часа. Кръвните й проби за алкохол и наркотици са отрицателни. Пред Нова телевизия 33-годишният шофьор на злополучния автобус на фирма “Юнион Ивкони” заяви, че Таскова ударила странично автобуса, вследствие на което той се преобърнал.

"Търсех кой е шофьорът на другия автомобил. Каза момичето, че тя е шофьорът. Говорихме, тя беше в шок, както и аз. Плачеше и казваше: "Аз съм виновна, аз ви ударих”. Младо момиче, не знам, няма драскотина. Тръгнала да ме изпреварва, чула шум в предна лява гума и се обърнала да намали касетофона, за да чуе шума. В този момент се удря в автобуса. Това каза пред мен и още двама полицаи”, разказа шофьорът. „Не съм се движил с повече от 95 километра. Каквото можах го направих. Чувствам се виновен, защото аз ги возех тези хора. Чувствам се виновен, защото не можах да ги спася”, каза той.

Вирни се горе