Жегата ще ни мори и този уикенд

Жегата ще ни мори и този уикенд

През следващите 7 дни времето ще остане горещо и предимно слънчево. Температурите ще превишават обичайните за периода с 1-2 до 4-5 градуса, прогнозираха синоптиците.

Утре и в неделя от североизток ще прониква малко по-хладен въздух и температурите през почивните дни ще бъдат с 2-3 градуса по-ниски, от 28 до 33, в югозападните райони до около 35 градуса. Ще има временни увеличения на облачността, но слаби краткотрайни превалявания са възможни само на някои места в планините и полупланинските райони. Температурите през почивните дни в планините на надморска височина 1200 метра ще бъдат 20-21 градуса, а по морския бряг от 30 до 32.

От понеделник до средата на следващата седмица ще бъде слънчево и горещо, с повишаващи се температури, които в по-голямата част на страната към сряда ще достигнат стойности от 31 до 36, по морския бряг около 33 градуса. Топло и подходящо за туризъм ще бъде по планините, с температури на 1200 метра до 25-26 градуса.

Предварителните очаквания са, че след ново краткотрайно захлаждане към средата на седмицата, през оставащите дни до края на август ще се задържи сухо, слънчево и горещо.

Вирни се горе