Здравно-информационна среща проведе регионална библиотека за пенсионерите от Смолян

Здравно-информационна среща проведе регионална библиотека за пенсионерите от Смолян

По повод 1 октомври – Ден на възрастните хора и 29 септември – Световен ден на сърцето в пенсионерски клуб „Смоляни“ се проведе Здравно-информационна среща по инициатива на Регионална библиотека “Николай Вранчев” и със съдействието на здравни експерти от отдел „Профилактика на болестите и промоция на здравето” от Регионална здравна инспекция на тема “Добро здраве в зряла възраст“.

Членовете на клуба слушаха с интерес презентацията на здравния експерт Деница Иванова на тема “Как да намалим личния риск от ракови заболявания“. Валя Радева – експерт по хранене запозна присъстващите с темата “Храненето в зряла възраст“. Беше извършено измерване на най-важните показатели за добро здраве – кръвно налягане, ръст, тегло и индекс на телесна маса със съдействието на зав.-отдел „Профилактика на болестите и промоция на здравето” – Лиляна Карагегова.

Регионална библиотека „Николай Вранчев” предложи на пенсионерите от клуб „Смоляни” библиотечна услуга, свързана с предоставяне на заглавия от периодичния печат един път седмично и ги прикани да участват в инициативите на библиотеката, съобщиха от библиотеката.

Вирни се горе