Здравния министър д-р Таня Андреева откри ЯМР и ремонтирано отделение в МБАЛ-Смолян

Здравния министър д-р Таня Андреева откри ЯМР и ремонтирано отделение в МБАЛ-Смолян

Ядрено-магнитният резонанс е предоставен на болницата в Смолян от Министерството на здравеопазването по ОП „Регионално развитие”, съобщи директорът на лечебното заведение д-р Нина Шехова. Стойността му е 6,5 млн. лв. и е произведен през 2013 г. За гражданите на област Смолян събитието е от изключителна значимост, защото за това изследване често се налагаше преди линейките да возят болните за точна диагноза до други градове, каза д-р Шехова и допълни, че от 1 юни вече ще може да се прави диагностика с новата високотехнологична апаратура в МБАЛ-Смолян. От своя страна здравният министър заяви, че е приятно да се откриват нови отделения с модерна апаратура и това е била една от добрите инициативи по ОП „Регионално развитие”, договорена преди 5 години. Тя допълни, че това е един добър пример за приемственост и последователна политика.

Министър Андреева съобщи, че в болницата в Смолян предстоят още много проекти с държавно финансиране и европейски средства. Една част от тях ще са за модернизиране на спешната помощ. В Смолян ще бъде открито и отделение по кардиоинвазивна кардиология. Заплатите в смолянската болница псъщо предстои да бъдат увеличени, посочи Андреева. На откриването присъстваха областният управител инж.Димитър Кръстанов, народните представители Дора Янкова и д-р Даниела Дариткова, директорите на РЗОК и РЦЗ, началници на отделения и журналисти.

Новият кабинет „Майчино и детско здраве“ пък ще застъпи консултирането, планирането и проблемите на бременността, безопасното майчинство, репродуктивните проблеми, медико-социални и психологически затруднения при семействата и при деца със специални потребности. Подобни кабинети ще бъдат разкрити във всички областни градове на страната.

При посещението на Родилно отделение министър Андреева подари големи плюшен мечета на трите родени днес бебета. Играчките получиха малките Даниел, Азра и Лъчезар. Родената Антонина вчера, на празника на Св. Константин и Елена, бе орисана от д-р Андреева, а депутатката Дора Янкова й пожела да стане министър. Лентата преряза началника на АГ и родилно отделение д-р Стефан Тодоров, който заяви, че се надява Родилното отделение в Смолян да бъде едно от най-добрите места за раждане в страната. От началото на годината до днес в болницата в Смолян са се родили 215 бебета.

Вирни се горе