Здравко Иванов: Девин се превръща в привлекателна туристическа дестинация, ръстът на туристи ни кара да мислим, че работим в правилната посока

 Здравко Иванов: Девин се превръща в привлекателна туристическа дестинация, ръстът на туристи ни кара да мислим, че работим в правилната посока

Разработването на нови туристически обекти и предаването на по-привлекателна визия на #Девин са едни от приоритетите на ръководството на общинската администрация.

„От самото начало на мандата се стремим да развиваме Девин, като една от водещите туристически дестинации в България. За целта се стремим да му придадем по-добра визия, инвестираме в разработването на нови туристически дестинации и подпомагаме според възможностите местният бизнес. Разбира се организираме събития и фестивали за привличане но повече туристи“, коментира кметът на Община Девин Здравко Иванов.

Осигурено е финансиране на археологически разкопки в местност до родопския град, където общинското ръководство възнамерява да разработи нов туристически обект.

„Около 30 хил. лв. е предвидила община Девин за археологически разкопки. Намеренията ни са да се проучат и разгърнат като туристически комплекс няколко обекта – средновековна църква, могила и тракийски жертвеник“, допълва Иванов, като уточнява, че се планира сключване на договор с археологически екип за извършване на разкопките още през това лято.

Девин, разчита разбира се на природните дадености и минералната вода и развитието на целогодишен СПА туризъм.

„Ние сме си поставили за цел градът да има по-добра визия, да е чист и приветлив, и туристите да се чувстват комфортно при престоя си. Именно заради това от самото начало на мандата, аз и моят екип решихме да премахнем преместваемите търговски обекти по главната, като същевременно даваме възможност на търговските обекти да имат възможност да предлагат продуктите си пред тях“, коментира още Иванов.

На този етап в Девин отчитат много добри показатели на заетост, като видимо хотелите и басеините в града са пълни.

„Тази година сезонът стартира със закъснение, заради лошото време, но в момента града ни се радва на голям интерес. Забелязва се лек ръст на туристите, което ни кара да си мислим, че работим в правилната посока“, допълва Иванов.

Той за пореден път подчерта, че културно-историческият туризъм е също голям фактор за развитието на региона и в тази връзка призовава за пореден път държавата, пещерите да бъдат стопанисвани и управлявани от общините, на чиято територия се намират.

Вирни се горе