Застудява

Застудява

Минималните температури ще бъдат между 1° и 9°, а максималните - от 4°-5° на места в Западна България до 12°-13° в източната половина от страната.

Ще бъде облачно и дъждовно. Значителни ще са валежите на места в Западна и Централна България. В централните райони на Южна България са възможни и гръмотевици. В Източна България ще продължи да духа умерен и силен юг-югоизточен вятър.

Следобед в западната половина от страната вятърът ще се смени със северозападен, ще бъде умерен до силен и с него ще нахлува студен въздух. Към вечерта, със застудяването, във високите полета на Западна България и в западната част на Предбалкана дъждът ще се примесва и ще преминава в сняг.

По Черноморието също ще бъде облачно, около и след обяд с валежи от дъжд. Ще духа умерен и силен юг-югоизточен вятър. Максималните температури ще са 11°-12°. Температурата на морската вода е 9°-10°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

В планините ще бъде облачно с валежи от сняг, под 800-1000 метра - от дъжд. Ще духа силен и бурен югозападен вятър, който следобед в масивите от западната половина на страната ще отслабне и ще се ориентира от северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 4°, на 2000 метра - около минус 2°.

В сряда облачността над по-голямата част от страната ще се задържи значителна. Все още ще има валежи, предимно от дъжд и повече по количество в източната половина, но и на места в Западна България ще превалява, като в Предбалкана и във високите котловинни полета дъждът временно ще се примесва със сняг. Ще духа слаб до умерен вятър от север-северозапад, в Източна България - от север-североизток.

През нощта срещу четвъртък валежите ще спрат, вятърът ще отслабне. В четвъртък облачността временно ще се разкъса и ще намалее. Вятърът през деня в повечето райони ще стихне.

През нощта срещу петък ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. На отделни места в Южна България от запад на изток ще превали, предимно слаб дъжд, над около 900-1000 метра - сняг. През деня вятърът ще отслабне и ще се завърти от югозапад. Облачността ще е разкъсана, вероятността за валежи е малка.

В събота ще има променлива, по-често значителна облачност, почти без валежи. Сутринта ще е по-студено, но дневните температури ще се повишат.

Вирни се горе