Зарко Маринов: Засилваме сътрудничеството между Северна Гърция и Родопите

Зарко Маринов: Засилваме сътрудничеството между Северна Гърция и Родопите

Днес в Смолян се състоя среща между народния представител от „Демократична България” Зарко Маринов и съветника по култура, туризъм и социална политика на кмета на солунска община Батианис Ефтимос. Двамата дискутираха засилване на сътрудничеството между Северна Гърция и Родопите, а срещата се осъществи със съдействието на бившия кмет на Рудозем Николай Бояджиев. „Договорихме се да подобрим връзките в областта на туризма между двата региона. През тази година тяхната община ще отбележи 100 години от основаването си. И в тази връзка се уточнихме аз и колегата Михал Камбарев („Продължаваме промяната”), както и областния управител на Смолян Емил Хумчев, да посетим Солун. Там, със съдействието на г-н Ефтимос, ще се срещнем с министъра на Източна Македония и Тракия”, каза след срещата Зарко Маринов и допълни, че Ефтимос ще се види днес следобяд и с областния управител Емил Хумчев.

От своя страна Батианис Ефтимос е поел ангажимент да съдейства за среща на Маринов и Камбарев и областния управител с гръцкия министър на Източна Македония и Тракия. А Маринов ще съдейства за привличане към каузата на българските министри на регионалното развитие – Гроздан Караджов, околната среда и водите – Борислав Сандов и културата – Атанас Атанасов.

”В сътрудничеството между двата съседни региона ще включим по-активно централната власт”, каза още Зарко Маринов и уточни, че Батианис Ефитимос е приятел на България и е работил активно за отварянето на ГКПП Рудозем – Ксанти, както и за побратимяването на общини от Родопите с общини в северната ни съседка. „Вече доказахме, че коалиционният екип на промяната в Смолян – в мое лице, в лицето на Михал Камбарев и Емил Хумчев, работим успешно заедно. След отварянето на ГКПП Златоград – Ксанти, сме си поставили за цел и по-бързото отваряне на пункта в Рудозем”, добави Маринов. Двамата народни представители са вече членове на парламентарната група за приятелство с Гърция. Зарко Маринов поема председателството на групата за приятелство с Босна и Херцеговина, а Камбарев – с Финландия.

Вирни се горе