Зарко Маринов повежда листата на „Демократична България“ в Смолян

Зарко Маринов повежда листата на „Демократична България“ в Смолян

Главният редактор на „Отзвук“ Зарко Маринов ще води листата на „Демократична България“ в Смолян. Днес тя бе регистрирана в Районната избирателна комисия.

Маринов е роден на 26 май 1964 г. в село Баните. Завършил с отличен „Българска филология“ във Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“, магистър-инженер по хардуерни и софтуерни системи от Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“. Маринов е автор в независимата платформа за разследваща журналистика „За истината“ и Черната книга на правителственото разхищение в България. Координатор е на Програма „Достъп до информация“, член на Националното ръководство на ДСБ. През 2015 г. подава оставка като зам.-областен управител след отказа на партия ГЕРБ от реформата в съдебната система и бламирането на Христо Иванов като правосъден министър.

На второ място е адвокат Симеон Джамбазов от Златоград. Роден е на 2 октомври 1987 г. Завършил е право в Софийския университет “Св. Климент Охридски” с отличен. Редовен докторант по право на Европейския съюз в Юридическия факултет на университета. Адвокат и управляващ партньор в Адвокатска къща “Джамбазов и партньори”.

Трети е Кирил Хаджихристев от Смолян, бивш директор на Областната дирекция на МВР в Смолян и служебен зам.-министър на вътрешните работи в правителството на проф. Георги Близнашки.

Четвърти е 28-годишният Борис Савов, млад предприемач от Чепеларе, пети – Асен Чолаков, на 35 години от Рудозем – строителен инженер със собствен бизнес, шести – Делян Беширов от Неделино, също на 35 години, ветеринарен лекар.

На седма позиция е 37-годишният Станислав Искренов от Девин. Завършил е магистратура в Геолого-географския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“. Работи като хидролог в Националния институт по метеорология и хидрология, подготвя дисертация за Настан-Триградския карстов басейн.

На знаковото последно място е Заим Дорсунски от Мадан, учредител на ДСБ, бил е председател на общинската организация на партията в миньорския град. Роден през 1971 г. Завършил е радио електроника. Специалист по продажби, работил в отдел „Маркетинг“ на „Горубсо – Мадан“. В момента е в екипа по логистика в завода „Хроновски“ в Смолян. Женен с две деца.

Вирни се горе