Зарко Маринов от Демократична България взима четвъртия депутатски мандат в Смолян

Зарко Маринов от Демократична България взима четвъртия депутатски мандат в Смолян

По окончателни данни на ЦИК водачът на листата на Демократична България в Смолян Зарко Маринов ще бъде народен представител в следващия парламент. Porto Начало Контакти Карта на сайта Област СмолянНовиниСтефан Сабрутев: Имаме уверението, че до края на март 2022г. ГКПП „Златоград“ ще заработи отново Стефан Сабрутев: Имаме уверението, че до края на март 2022г. ГКПП „Златоград“ ще заработи отново Стефан Сабрутев: Имаме уверението, че до края на март 2022г. ГКПП „Златоград“ ще заработи отново 19.11.2021 Прочетено 31 пъти Стефан Сабрутев: Имаме уверението, че до края на март 2022г. ГКПП „Златоград“ ще заработи отново

Във връзка с удължаването на срока от гръцка страна за изграждането на пътя до новия пункт КГПП „Рудозем“ до септември 2022г., областният управител на Смолян Стефан Сабрутев инициира преговори за подновяването на работата на ГКПП „Златоград“. Постъпки са направени пред Министерството на здравеопазването, Министерство на вътрешните работи и Министерство на външните работи. Идеята е ГКПП „Златоград“ да може да заработи отново като се осигурят кабинет за тестване и инспектори, осъществяващи епидемичен контрол за преминаващите през границата. „Уверението, което получихме е, че се работи по въпроса и до края на март 2022 г., ГКПП „Златоград“ ще бъде отворен“, каза областният управител Стефан Сабрутев.

Припомняме, че този граничен пункт бе затворен в края на март 2020г., заради ограничителните мерки във връзка с COVID-19.

С отварянето на ГКПП „Златоград“ се осигурява свързаността на жителите на област Смолян със Северна Гърция, като по този начин се съкращава времето за пътуване и се избягват опашките от автомобили през летните месеци на ГКПП „Маказа“. ГКПП „Златоград“е единственият граничен пункт на територията на област Смолян и има голямо значение за развитието на икономиката и туризма в района. Затварянето му се усеща осезаемо от бизнеса и жителите на Златоград и региона.

Тази вечер Централната избирателна комисия обяви избраните народни представители на провелите се на 14 ноември избори за Народно събрание.

Системата за разпределение на депутатските места – Методът на най-големия остатък (известен още като метод на Хеър-Ниймайер) изчисли, че четвъртият мандат за Смолянска област е на „Демократична България“.

При това разпределение на вота д-р Красимир Събев от ГЕРБ, Хайри Садъков от ДПС, Михал Камбарев от Продължаваме Промяната и Зарко Маринов от Демократична България ще представляват Смолян в новия парламент.

За първи път левицата няма да има излъчен депутат от област Смолян в Народното събрание.

„След първата победа от 2005 година, сините от Смолянска област да имат свой депутат в парламента, спечелихме и втора – да не вземе ДПС втори мандат в Смолян“, бяха първите думи на Зарко Маринов, който заяви, че ще изпълни всички обещания, дадени по време на предизборната си кампания.

Вирни се горе