ЗАПОЧВА ТРАДИЦИОННАТА КАМПАНИЯ ЗА ПРОЛЕТНО ПОЧИСТВАНЕ НА ОБЩИНА СМОЛЯН

 ЗАПОЧВА ТРАДИЦИОННАТА КАМПАНИЯ ЗА ПРОЛЕТНО ПОЧИСТВАНЕ НА ОБЩИНА СМОЛЯН

По традиция, община Смолян организира кампания за пролетно почистване. Тази година тя започва на 3 май и ще приключи на 21 май.

Инициативата е под мотото „ Смолян – чист и зелен“.

Сред основните дейности на кампанията са почистване на междублоковите пространства, обществените паркинги и други публични места; градини, детски и спортни площадки; нерегламентирани сметища на територията на общината.

Събраните отпадъци трябва да бъдат поставяни в съдовете за битови отпадъци или в чували до тях. Община Смолян ще раздава безплатно найлонови чували, за да се избегне вторично замърсяване. Гражданите могат да ги получат от 03 до 20 май, между 8.30 и 17.00 часа в стая 441 на ет.4 в сградата на общинската администрация.

По този повод кметът Николай Мелемов призовава хората да се включат в кампанията, за да направим територията, в която живеем по-красива, по-чиста. „Основната ни цел не е само да почистим града и да подобрим околната среда, а като се включим лично в кампанията, да станем съпричастни, ангажирани и отговорни Смолян – да бъде по-приветлив и по-привлекателен, както за нас, така и за гостите ни. За да бъде градът ни чист, нека заедно да го пазим и поддържаме“, призовава Мелемов.

Вирни се горе