Започва реконструкцията на триседалковия лифт в Пампорово, става шестседалков

Започва реконструкцията на триседалковия лифт в Пампорово, става шестседалков

Старият триседалков лифт ще бъде сменен с последно поколение шестседалков лифт

Планираната реконструкция на триседалковия лифт в Пампорово се очаква да започне в началото на април и да продължи до средата на ноември. Това съобщи за "Фокус“ Мариян Беляков, изпълнителен директор на "Пампорово“ АД. "Така старият триседалков лифт ще бъде реконструиран в последно поколение шестседалков лифт по същото трасе. С това очакваме да повишим капацитета на товароносимост на съоръжението повече от две пъти. Този лифт ще обслужва едни от най-харесваните и най-натоварените писти в курорта. Това е ключова промяна за Пампорово, надяваме се всичко да бъде наред, за да може през следващия сезон да се радваме на тази изцяло нова линия. От 2700 до 3000 човека на час ще бъде капацитета на новия шестседалков лифт“, поясни Беляков.

Той уточни, че инвестицията в реконструкцията е огромна. "Инвестициите в лифтови съоръжения и изобщо в ски съоръжения от страна на лифт операторите в ски зоните са толкова големи, че не успяват да кореспондират на приходите и за съжаление на огромните разходи, с които се сблъскваме през последните години. Все пак такива са реалностите и така се налага да работим и да живеем“, обясни Беляков.

По думите му дружеството ще продължи да реконструира стари съоръжения с нови, защото това е политиката и бъдещето на курорта Пампорово.

Вирни се горе