ЗАПОЧВА ПРОЕКТИРАНЕ НА СКОРОСТЕН ПЪТ МАГИСТРАЛА „ТРАКИЯ“ – ГКПП „РУДОЗЕМ“

ЗАПОЧВА ПРОЕКТИРАНЕ НА СКОРОСТЕН ПЪТ МАГИСТРАЛА „ТРАКИЯ“ – ГКПП „РУДОЗЕМ“

Народните представители г-н Хайри Садъков и инж. Анджей Джандев проведоха работна среща с министъра на регионалното развитие и благоустройството г-н Андрей Цеков и с инж. Десислава Паунова - член на управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“.

Тема на срещата са били приоритетните инфраструктурни проекти на територията на област Смолян. В хода на срещата е бил запознат министъра с необходимостта от спешно започване на процедури за изграждане на скоростен път, който да свърже магистрала „Тракия“ с ГКПП „Рудозем“, чието откриване предстои.

Поставени са били също така и приоритетните въпроси относно изграждане на съпътстващите връзки между бъдещия скоростен път и населените места, покрай които той ще премине. Всички са се обединили около тезата, че е необходимо изцяло ново трасе, което да дублира съществуващия път II – 86 Асеновград – Чепеларе – Рудозем.

Министърът е поел ангажимент, че в бюджета за следващата година на Агенция пътна инфраструктура ще бъдат заложени средства и ще започне процес по проектиране и съпътстващите процедури за изграждане на скоростния път.

Също така предвижданията са в рамките на месеца да приключи тръжната процедура за цялостен основен ремонт на пътя Смолян – Полковник Серафимово – Рудозем, както и за следващата година се търсят възможностите за спешно укрепване на свлачището в Тикале и пътя Пампорово –Стойките – Девин. В следващата година АПИ предвижда и множество нови проектирания на територията на общините Доспат, Борино, Девин, Смолян, Мадан, Златоград, както и проектиране на цялостна реконструкция на пътя Черна – Ардино, стана ясно по време на срещата.

Вирни се горе