Започнати са три бързи полицейски производства

Започнати са три бързи полицейски производства

На 08.07.2022 г. в РУ-Девин са образувани бързи производства срещу водачи, управлявали МПС-та без поставени регистрационни табели и не регистрирани по надлежния ред.

На път - Доспат-Борино–Късак, на разклон за село Късак, около 15.45 часа 50-годишен пловдивчанин е управлявал четириколесно МПС - "Ямаха-421СС, което е без поставена регистрационна табела и не е регистрирано по надлежния ред. Малко по-късно в 16:13 часа на същото място е спрян друг 48-годишен пловдивчанин, управляващ "Хонда Ринкорн" – четириколесно МПС без поставена регистрационна табела и не регистрирано по надлежния ред. Нарушителите са задържани за срок до 24 часа.

На 09.07.2022 г. в 09:20 часа в гр. Девин, ул. "Пирин" при извършена проверка на 32-годишен местен жител е установено, че управлява лек "Тойота Ярис" с концентрация на алкохол в кръвта 2,21 промила, измерена с техническо средство. Вчера около 06.30 часа в гр. Златоград на ул."Беловидово ", 38-годишен мъж от гр. Бяла Слатина е управлявал лек автомобил марка "Форд Галакси", след употреба на алкохол с концентрация 1.25 промила, установено с техническо средство. Водачите и на двата автомобила се съгласили с показателите на техническото средство и са отказали да дадат кръвна проба за химичен анализ. Задържани са за срок до 24 часа.

Вирни се горе