Започнати са бързи полицейски производства за притежание на наркотици, шофиране след употреба на алкохол и други престъпления

Започнати са бързи полицейски производства за притежание на наркотици, шофиране след употреба на алкохол и други престъпления

Задържан е 26-годишен мъж жител на гр. Пазарджик за притежание на наркотични вещества. На 24.06 около 13:10 часа е извършено претърсване в обитавано от него жилище, намиращо се в къща за гости в $Смолян. В джоб на чанта полицейските служители открили хартиен свитък, съдържащ 5,85 грама суха зелена тревна маса, реагираща при извършен полеви наркотест на канабис.

Започнати бързи полицейски производства за шофиране след употреба на алкохол.

Бързи производства са образувани в РУ- #Девин срещу двама водачи, шофирали след употреба на алкохол. На 25.06 около 09.30 часа в с. Любча, 32-годишен местен жител е управлявал лек автомобил "Мицюбиши Паджеро" след употреба на алкохол с концентрация 1.54 промила, установено с техническо средство. Водачът е отказал да даде кръвна проба.

На 26.06 коло 09.15 часа на ул."Малтепе" в е спрян за проверка лек автомобил "Сузуки-Витара" управляван от 61-годишен мъж, жител на доспатското село Змейца. При извършен тест за употреба на алкохол, дрегерът отчел 1,29 промила. Издаден е талон за медицинско изследване и взета кръвна проба за анализ.

Други криминални престъпления

На 24.06.2022 г. в РУ- Смолян е образувано досъдебно производство, затова че за неустановен период от време до 16:30 часа на същата дата в тревните площи на кръговото кръстовище на бул. "България" в Смолян, са установени и иззети 49 /четиридесет и девет/ броя растения от рода на конопа, с височина от 8 см до 40 см, с общо бруто тегло 260 грама. Местопроизшествието е посетено от дежурна оперативна група при ОДМВР–Смолян и РУ-Смолян. Работата по случая продължава.

Двама жители на златоградското село #Старцево са подали сигнали в РУ-Златоград, за съмнение за извършена измама при покупко-продажба на кухненска посуда от молдовски граждани. На 26.06. около 17 часа в селото потърпевшите закупили от чужденците кухненска посуда на реномирана марка на стойност 700 лв. и 900 лв. с уверението, че е оригинален продукт. Купувачите изказват съмнение относно качеството и реалната цена на стоката. Работата по случая продължава.

Вирни се горе