Започнати са 5 бързи полицейски производства през празничните дни

Започнати са 5 бързи полицейски производства през празничните дни

Във връзка с провеждането на специална полицейска операция, с цел обезпечаване безопасността на движението, сигурността и спокойствието на гражданите по време на великденските празници на територията на област Смолян, след извършени проверки са образувани 5 бързи производства срещу водачи, шофирали след употреба на алкохол. Нарушителите са задържани в полицейските управления за срок до 24 часа.

На 22 април около 22:30 часа на път малко след с. Буково е спрян за полицейска проверка лек автомобил „Фолксваген Пасат“, управляван от 46-годишен местен жител. При извършен тест за алкохол, дрегерът отчел 1.49 промила. Водачът е дал кръвна проба.

На 23 април около 04:55 часа на ул.”България” в Златоград е спрян за проверка лек автомобил “Рено Клио”, управляван от 32-годишен мъж от с. Ерма Река. При проверка за наличие на алкохол в кръвта, дрегерът отчел 2.8 промила.

На същата дата около 23:55 часа на ул. Дружба, гр. Девин, 28-годишен местен жител е управлявал лек автомобил “Рено Меган” след употреба на алкохол с концентрация 1.54 промила, установено с техническо средство. При извършен наркотест е отчетено наличие и на наркотично вещество – амфетамин.

На 24 април отново в Златоград на ул.”Бяло Море”, 36-годишен местен жител е управлявал лек автомобил “БМВ” след употреба на алкохол с концентрация 2.00 промила, установено с техническо средство.

На 25 април около 02:35 часа на ул. “Васил Левски” в с. Старцево, 35-годишен мъж от с. Ерма Река е управлявал лек автомобил “Хонда Акорд” след употреба на алкохол с концентрация 1.98 промила. Водачът отказал да даде кръвна проба.

Вирни се горе