Започнати бързи полицейски производства срещу трима родопчани

Започнати бързи полицейски производства срещу трима родопчани

В Районно управление-Смолян е образувано бързо производство за притежание на наркотици, срещу 28– годишен смолянчанин. Вчера, около 18:15 часа на ул."Велико Търново" в Смолян, при полицейска проверка, в използвания от мъжа автомобил "Фолксваген Пасат“ е намерен хартиен свитък съдържащ суха тревна маса, която при направен полеви наркотест реагира на канабис. Лицето е задържано по реда на ЗМВР за срок от 24 часа.

Бързо производство е образувано срещу водач, шофирал в нетрезво състояние. Вчера, около 19:05 часа на ул."Акация" в село Върбина е спрян за полицейска проверка лек автомобил „Фолксваген Венто“, управляван от 42-годишен местен жител. При извършен тест за алкохол, дрегерът отчел 2,11 промила. Издаден е талон за медицинско изследване и взета кръвна проба за анализ. Водачът е задържан за срок до 24 часа.

При извършена полицейска проверка на 18.04.2022 г. около 19.00 часа в частен гараж в село Върбина, общ. Мадан е установено, че 60-годишният собственик съхранява в помещението 112/сто и дванадесет / литра безцветна течност с мирис на алкохол, за която не представя документ за платен акциз. За случая е уведомена Териториална дирекция Митница – Пловдив. Образувана е административна преписка.

Вирни се горе