Започнаха снимките на най-новия български сериал във Видин

Започнаха снимките на най-новия български сериал във Видин

Зрителите ще могат да се насладят на семейната драма през есента

Точно в 8 часа сутринта, на брега на река Дунав във Видин, започнаха снимките на най-новия български сериал на NOVA. Той носи заглавието „С река на сърцето” и разказва историята на заможната фамилия Боневи – собственици на голяма винарна в града.

Проектът се реализира от професионален екип, който снима едни от най-гледаните съвременни български филми и сериали – „В сърцето на машината“, „Вила Роза“, „Привличане“, „Диви и щастливи“, „Под прикритие“.

Първите сцени са факт, а екипът на продукцията вече няма търпение да покаже на публиката една наистина вълнуваща история.

„Ние сме тук, за да разкажем една история с неочаквани обрати, които от една страна вълнуват сърцето, но занимават и ума. С интриги и напрежение.. В крайна сметка ще се получи една добра смесица между кино и телевизия. Откакто сме тук си представяме още колко много неща могат да се случат, защото локацията е един естествен декор, който диша, има история и това ще се усети и в разказа“, сподели Георги Тенев, главен сценарист на продукцията.

„Кастът е меко казано много добър. Ще снимаме с колеги, с някои, от които съм работил през годините, а с други – не. Но изключително много уважавам работата им... Старата максима, че ако кастът е добре нареден, 80% от работата е свършена, вече започва да си личи. Реката е един от основните герои в сериала. Като човек, израснал на Дунав, през годините, в които живях в Русе, трябва да кажа, че има особена енергия в тази вода. Привидно тя тече много бавно, гладка е и всичко е спокойно, но има едни подводни течения, които могат да обърнат лодката. Ще поживеем в региона почти половин година. Хората ни посрещнаха много радушно и гостопремно. Това, което мога да разкрия е, че моят герой на няколко пъти почти ще успее да се докосне до това, което си мечтае и иска да направи, но може би всеки път ще се намира нещо, което да осуетява този му блян. Пожелавам енергията, с която започна целият снимачен процес, да се развива все повече и повече!“, разкри актьорът Александър Сано.

„Много добре си пасваме, усеща се още от първия ден, което е много важно условие, за да се случат нещата“, споделя актрисата Анастасия Лютова.

„Ние сме длъжни даправим всичко за българското кино, българските сериали, за българската телевизия. Това ни учи на много неща и зрителите ще имат възможността да се убедят в това“, допълва актьорът Пламен Мансиев.

Снимачният процес ще продължи в следващите няколко месеца. А премиерата на „С река на сърцето” се очаква в началото на есента.

Вирни се горе