Започнаха евтините полети от Пловдив до Истанбул

Започнаха евтините полети от Пловдив до Истанбул

С тържествена церемония и водна дъга официално беше посрещнат първия полет на авиокомпания Pegasus Airlines по редовната линия от летище Сабиха Гьокчен в Истанбул до летище Пловдив.

Авиокомпанията ще изпълнява два редовни пътнически полета всяка седмица, чиято цена на билетите започва от 29 евро в едната посока. Новата въздушна връзка създава огромни възможности за жителите на региона, а и на цялата страна, които ще се възползват от евтин, бърз и удобен транспорт до Истанбул, а от там отново с Pegasus Airlines и до почти всяко кътче на света.

В церемонията по посрещането участие взеха заместник-министърът на транспорта и съобщенията Николай Найденов, кметът на Община Пловдив Здравко Димитров, кметът на Община Чепеларе Боран Хаджиев, кметът на Община Родопи Павел Михайлов, както и представители на авиокомпанията, местната власт и официални лица от Турция.

След приключване на най-силната 2022 година в историята на Летище Пловдив, която отбелязва най-голям брой обслужени пътници от създаването му до сега – 230 000, ръководството на дружеството успя да реализира и мащабен проект, който да свърже Летище Пловдив с Летище Сабиха Гьокчен в Истанбул, Република Турция.

„Тръгването на тази линия става изключително със съдействието на Управителния съвет на Фонда за развитие на летище Пловдив, в който участват кметовете Здравко Димитров, Павел Михайлов и Боран Хаджиев.“, заяви председателят на Съвета на директорите на летище Пловдив Дойчин Ангелов.

Той каза още, че редовните полети ще помогнат за укрепването на отношенията между България и Турция.

„Ръководството на дружеството работи и по други проекти, сред които е вече реализираната силна чартърна програма на авиокомпания ARKIA, която започва от март 2023 година и свързва региона с Израел. Основен приоритет до края на годината е разширяване броя на съществуващите дестинации на авиокомпания „Уиз ер“ и „Райън ер“ от Летище Пловдив.“, допълни изпълнителният директор на летище Пловдив Красимир Пешев.

Полетите от Истанбул до Пловдив и обратно се изпълняват от турската нискотарифна авиокомпания Pegasus Airlines, създадена през 1990 година, която има няколко базови летища в Турция, сред които е и Летище Сабиха Гьокчен, от където ще бъде изпълняван полетът до Летище Пловдив. Авиокомпанията в момента е водещият частен авиопревозвач в Турция с допълнителни опции за превоз на стоки и товари. В последните 20 години от съществуването си компанията не спира да инвестира в повишаване мерките за сигурност и безопасност, обучение на професионалния състав както и интелигентни съвременни решения за контакт с клиентите си в ерата на дигитална революция. Със своята въздушна флотилия компанията осигурява връзки със 120 дестинации по целия свят.

Вирни се горе