Започна ремонтът на пътя за Триград

Започна ремонтът на пътя за Триград

Тази сутрин започна дългоочакваният ремонт на разрушения път към девинското село Триград. Пътят към селото и прочутата пещера Дяволското гърло е пропаднал от наводнението от средата на декември м.г., съобщава “Марица”.

В продължение на пет месеца хората от Триград и още три населени места рискуваха живота си и преминаваха през разрушените участъци в Триградско ждрело, въпреки забранителни знаци за преминаване.

“Нито ден забавяне няма по възлагането на обществената поръчка, по съгласуването на проекта в различните институции”, увери кметът на община Девин Здравко Иванов.

„Просто административната процедура, по която се движеше проекта е доста тромава и много усилия положихме от общинската администрация, и със съдействие и от страна на държавата, това е максимално краткия срок, в който можехме да се справим. Да спазим буквата на закона, за да може да тръгне строителството“, каза Иванов.

Участъците по пътя, които са силно компрометирани са три, но хората от селото настояват за цялостен ремонт на пътя.

„Два от участъците се ремонтират с пари от Междуведомствената комисия по бедствия и аварии, третият участък се ремонтира със собствени средства на община Девин. Цялостен ремонт на пътя е необходим за местното население, но е свързано с много разходи, и отново стъпка по стъпка трябва да се извървят нещата, да бъде възложено проектиране, да се изработи проект и евентуално след това да се търси финансиране“, заключи Иванов.

Вирни се горе