Започна Празникът на Община Доспат /снимки/

Започна Празникът на Община Доспат /снимки/

Доспат отбелязва своя празник днес! Традиционен стана съборът на чешмарите

За 30-ти пореден път днес бе открит Празника на община Доспат. Кметът Елин Радев и областния управител Недялко Славов приветстваха хилядите дошли на традиционния събор на чешмарите и Празника на града.

В общината има изградени над 2000 чешми, а над 60 чешмари получиха грамоти от кмета на общината. С почетния знак на общината беше удостоена Ловно-рибарска дружинка „Доспат”. Нейните членове са построили ловен заслон с камина, течаща вода в близост до чешмата на известния чешмар Велин Терзиев, известна като “Терзиевата чешма”. Съоръжението е построено през 2015/2016-та година. С грамоти ще бъдат удостоени и участниците в традиционния Фестивал на народното творчество.

Поздравих доспатчани от името на Министър-председателя Бойко Борисов, от името на правителството и пожелах здраве и благоденствие! Подчертах подкрепата си за общината, подкрепа, която има своите конкретни измерения", каза областният управител Недялко Славов. “Преди година Премиерът Борисов обеща помощ за обновяване на училището в Доспат и то вече се ремонтира. А тазгодишният празник града посреща с изцяло преасфалтирана входна артерия, част от републиканската пътна мрежа, рехабилитирана по ремонтната програма на АПИ. Сигурен съм в просперитета на Доспат, Кмета е инициативен и енергичен, неговия хъс заслужава и ще получава държавна подкрепа, за да бъде мандата на местната управа успешен и ползотворен, нещо, в което не се съмнявам”, посочи в словото си Недялко Славов.

По традиция кмета на община Доспат по време на празника на община Доспат ще награди дейци на културата, творци, художници и писатели, които имат принос в духовното и културно обогатяване на историята на общината.

На празника присъства и кмета на община Чепеларе Славка Чакърова.

Вирни се горе