Започна подготовката за традиционното ски спускане с народни носии на 3 март!

Започна подготовката за традиционното ски спускане с народни носии на 3 март!

И през тази година в курорта Пампорово ще се проведе инициативата “Голямото ски спускане в народни носии на Пампорово”, съобщиха организаторите. Припомняме ви, че м.г. над 700 души се включиха в мащабното и колоритно събитие.

“3 март наближава, а с него и най-пъстрото и сплотяващо събитие за отбелязване на Националния празник на България – Голямото ски спускане в народни носии на Пампорово! Събитието, което заедно превърнахме в традиция!

Вероятно помните от предишните издания колко много настроение, надежда и сила носи празничното ски шествие в сърцето на планината. И колко са красиви усмихнатите хора в пъстри носии върху белия сняг!

Не пропускайте отново да бъдете част от събитието, за да покажем уважението си към българската история и да изпратим мощно послание за любов, подкрепа и мир до всички, които днес имат нужда от това”, съобщиха организаторите.

Те обявиха и предварителната организация за проявата.

До 11:20 ч. – събиране на върха за снимки и песни, да се запознаем и да разпънем голямото знаме. От 10:30 часа до 11:30 часа всички лифтове до кулата „Снежанка“ ще извозват участниците в шествието безплатно. За да се избегнат опашките на лифт „Студенец“, използвайте и другите съоръжения – лифтове „Стойките“ и „Малина“. Ще има специално подготвена зона за старт на шествието, а ски патрула ще се грижи за подреждането и безопасността.

Точно в 11:30 ч. – започва спускането надолу по зелената писта номер 6 до плаца на „Студенец“. Участниците се носят бавно и славно като родопска песен, като следват указанията на ски патрула. Гайдите, песните и радостните възгласи са неизменни спътници на участниците по време на спускането.

До 12:00 ч. – шествието акостира на плаца „Студенец“, където точно в 12:00 с почит ще бъде изслушан българския химн. Неизменно след това ще бъдат извити големи хора, за да бъде показана силата на сплотената общност. Празненството ще премине под звуците на група „Оратница“, чиято музика прокарва своеобразен мост между миналото и съвремието.

Събитието се организира от сдружение „Голямото ски спускане със знамена и носии – 3 март“, в партньорство с “Пампорово” АД.

Вирни се горе