Започна делото за смъртта на 46-годишна жена, загинала при ремонт на къщата ѝ

Започна делото за смъртта на 46-годишна жена, загинала при ремонт на къщата ѝ

В Окръжния съд в #Смолян започва дело за смъртта на 46-годишна жена срещу двама работници от Самоков. Трагедията се случва през 2019 г. на улица „Боровец“ в #Златоград при извършване на ремонт на скатен покрив на къща, собственост на починалата жена. Тя наела за ремонта бригада от петима работници от град Самоков.

В момент, в който сваляли гредите от покрива, един от тях изпуска еднометрова греда, която пада в двора и удря жената по главата. Пострадалата е транспортирана по спешност в болницата в Кърджали с тежка черепно-мозъчна травма, а впоследствие издъхва.

Окръжна прокуратура Смолян повдигна обвинение за лишаване от живот при професионална непредпазливост срещу един от работниците. Мъжът, който изпуснал гредата, е женен, осъждан, с начално образование. След инцидента, той оказал помощ на жената и направил всичко по силите си за спасяването й, макар и безуспешно.

Бригадирът, който също е с начално образование, не е осъждан, е обвинен също, че не е спазил законовите разпоредби за обезопасяване на района, където се извършвал ремонта с предпазни козирки, мрежи и ограждения, съобщиха от прокуратурата.

Вирни се горе