Заместник областният управител Зарко Маринов почете паметта на загиналите при трудова злополука

Заместник областният управител Зарко Маринов почете паметта на загиналите при трудова злополука

От името на областния управител Захари Сираков и от свое име, заместник областният управител Зарко Маринов изрази почит към паметта на загиналите при трудова злополука и проява на съпричастност към всички пострадали в работния процес и техните семейства.

„Световният ден за безопасност и здраве при работа е повод да се замислим колко хора ежедневно губят живота си, получават трайни увреждания или нелечими заболявания в изпълнение на служебния дълг. Това е огромна загуба на човешки ресурс, носеща тежки морални и материални последици за семействата им и обществото ни като цяло. Осигуряването на безопасни условия на труд е дълг, както на отговорните институции, така и на всеки един от нас – работодател или служител.“

Маринов пожела на всички здраве, спокойна служебна обстановка, гарантираща сигурност и комфорт. „Искрено се надявам, че с нахлуването на по-модерни технологии работната среда ще става по-безопасна и черната статистика за трудови злополуки ще бъде смекчена!“

Днес венци и цветя в памет на загиналите при трудови злополуки пред паметната плоча в „ГОРУБСО-Мадан“ АД поднесоха заместник областният управител Зарко Маринов, изпълнителният директор на „ГОРУБСО-Мадан“ АД инж. Сергей Атанасов, директорът на ТП НОИ-Смолян Валентин Гаджев, директорът на Дирекция „Инспекция по труда-Смолян“ Емилия Даракчиева, представители на синдикатите.

Според статистическите данни се наблюдава тенденция за трайно намаление на трудовите злополуки, за последните пет години само в "ГОРУБСО-Мадан" АД те са спаднали с 65%.

Вирни се горе