Заместник областният управител Явор Руженов участва в изнесено обучение на студенти от Филиала на ВСУ „Черноризец Храбър“

Заместник областният управител Явор Руженов участва в изнесено обучение на студенти от Филиала на ВСУ „Черноризец Храбър“

Заместник областният управител на Смолян Явор Руженов участва в изнесено обучение на студенти от Филиала на ВСУ „Черноризец Храбър“ в Международен панаир – Пловдив.

Събитието е организирано поради заявен интерес от страна на студентите за дискусии с утвърдени експерти от практиката. В него се включиха обучаващите се в магистърски програми „Данъчен и митнически контрол“ и „Европейска администрация – управление на публични проекти“.

Руженов приветства студентите за инициативата. „ Между Филиала на ВСУ „Черноризец Храбър“ и Областна администрация-Смолян са изградени устойчиви партньорства в името на една обща цел-градът ни да се превърне в съвременен образователен център , да се използва потенциала на младите хора, които желаят да се образоват, да развиват родния си край. Тенденциите, свързани с тези промени, превърнаха регионалното ни образование в един от приоритетите на регионалната политика , която следва да продължи с изграждането на преход към нова, устойчива икономика с растеж“, каза зам.-областният управител на Смолян. „Вашите оръжия са мисълта, знанието, самочувствието, а Вашето предизвикателство – отговорността към всички добри и истински неща в живота. Бъдете любознателни, трудолюбиви, толерантни!“, каза още Руженов на студентите, като им пожела здраве и сили, за да издържат на предизвикателствата на новото време.

В съпътстващата програма на Международен панаир Пловдив в този период, бяха включени събития с широк тематичен обхват, които дадоха възможност на студентите да придобият интегрирани знания в областта на проектното и административно управление, както и да получат актуална информация относно модели за бизнес, финансиране, перспективни тенденции в областта на икономиката.

В обучението се включиха още утвърдени експерти от практиката – Мария Кръстева – главен инспектор в ТД на Агенция „Митници“, Териториална дирекция Митница Пловдив, д-р Васил Павлов – регионален управител на Гескрап Рус, Гескрап Румъния, Идастриал Стил Рисайклинг.

Вирни се горе