ЗАМ.-КМЕТЪТ ИНЖ. МАРИАНА ЦЕКОВА ОТКРИ ПЕТИЯ НАЦИОНАЛЕН ФОЛКЛОРЕН ФЕСТИВАЛ „С ПЕСНИТЕ НА ГЕОРГИ ЧИЛИНГИРОВ“

ЗАМ.-КМЕТЪТ ИНЖ. МАРИАНА ЦЕКОВА ОТКРИ ПЕТИЯ НАЦИОНАЛЕН ФОЛКЛОРЕН ФЕСТИВАЛ „С ПЕСНИТЕ НА ГЕОРГИ ЧИЛИНГИРОВ“

Зам.- кметът инж. Мариана Цекова откри днес Националния фолклорен фестивал "С песните на Георги Чилингиров", който се провежда в село Полк. Серафимово за пети път. От името на кмета Николай Мелемов, инж. Цекова приветства серафимовци и участниците във фестивала. "Днес, вие, наследниците на Георги Чилингиров си спомняте за него, почитате неговото дело, пеете в негова памет. Пожелавам ви здраве и с все повече удовлетворение и вдъхновение да организирате този фолклорен конкурс. Успех на всички участници, които ще огласят Родопа планина с песните на Георги Чилингиров", посочи Мариана Цекова. Тя обяви, че в Родопа планина вече има връх, носещ името на освободителя полк. Владимир Серафимов, намиращ се в землището на село Мугла, а решението за това връчи на Радню Шопов от община Брезово, дошъл на празника в родопското село. Кметът на Полк.Серафимово Христо Мусорлиев благодари на читалището, самодейците от Фолклорната група, с ръководител Съби Кайджиев и всички участници за ентусиазма и всеотдайността им към родния фолклор. Той благодари на Община Смолян за подобряването на инфраструктурата в селото. Поздравителен адрес от председателя на Общинския съвет Ангел Безергянов за празника на селото беше връчен на Мусорлиев.

В памет на полк. Владимир Серафимов и загиналите герои за нашата свобода беше отслужена панихида от отец Димитър Одаджиев. Бяха поднесени венци и цветя.

На откриването на фестивала и празника на селото присъства и гл.секретар на областната администрация Георги Кисьов. Фестивалът продължава и в неделя.

По-рано днес инж. Цекова присъства на Литургията в манастира Св. Пантелеймон, по повод празника на светите безсребреници Козма и Дамян, а тази вечер ще поздрави и жителите на селата Бостина и Соколовци по повод техните празници.

Вирни се горе