ЗАКРИХА 11-ТИЯ КОНГРЕС НА ЮЕМФ ПОД ЗВУЦИТЕ НА ГАЙДАРСКИ СЪСТАВ “100 КАБА ГАЙДИ”

ЗАКРИХА 11-ТИЯ КОНГРЕС НА ЮЕМФ ПОД ЗВУЦИТЕ НА  ГАЙДАРСКИ СЪСТАВ “100 КАБА ГАЙДИ”

11 - тият Конгрес на Югоизточно-Европейския Медицински Форум, който се проведе в гр.Пловдив и гр.Смолян в периода 8 - 11 септември, беше своеобразно закрит, на най-мистичното и величествено място в България – Родопите, с празнична заря и под звуците на гайдарски състав “100 каба гайди”.

Преди това, на тържествена церемония, президентът на Югоизточно-Европейския Медицински Форум връчи още две специални награди: на кмета на Община Смолян и на регионалната медия Смолян нюз.

„За първи път Борда на Югоизточно-Европейския Медицински Форум взе решение да връчи приза „Заслужил кмет на Югоизточна Европа“. За мен е огромна чест, че мога да дам лично, тази особено специална награда, именно на Николай Мелемов – кмет на Община Смолян. Истината е, че без подкрепа от стана на държавната и местната власт, без силно гражданско общество, безработата на съсловните организации и без консенсус няма как да има устойчивост в системата на здравеопазването“, коментира проф. Кехайов при връчването на приза.

„Сърдечно Благодаря! Ние всички имаме една обща цел – добро здравеопазване. За цялото общество, за гражданите на Смолян, така че винаги може да разчитате на нашата подкрепа“, категоричен беше кметът на Община Смолян - Николай Мелемов.

Президентът на Форума, проф. Андрей Кехайов, още веднъж благодари на журналистите за подкрепата и отразяването на дейността на престижния международен медицински Конгрес на ЮЕМФ, връчвайки приза на журналиста от Смолян нюз - Стефка Анастасова-Чавдарова.

Припомняме, че Югоизточно-Европейският Медицински Форум дни по-рано, в град Пловдив, награди заслужили медици от България и света. С приза „Заслужил лекар на Югоизточна Европа“ бяха отличени: ректорът на МУ-Пловдив - проф. Марияна Мурджева и проф. Весна Кесич от Университетския клиничен център на Сърбия. На официалната церемония в Пловдив бяха наградени и Българското национално радио, Българската национална телевизия и Пловдивската телевизия “Тракия”.

Президентът на Югоизточно-Европейския Медицински Форум изрази своята увереност, че организацията тепърва ще надгражда и развива своята значима дейност.

„Югоизточно-Европейският Медицински Форум е с кратка, но много съдържателна история. Нашата организация е Асоцииран член на Световната медицинска асоциация и е една от най-силните организации не само в Югоизточна Европа, но и в света. Убеден съм, че тепърва ще даваме своя значим принос в обмяната на безценен опит и развитието на здравеопазването у нас“, завърши проф. Кехайов.

Конгресът продължи и днес с връчването на сертификати на участниците. 11-тият Конгрес на Югоизточно-Европейския Медицински Форум е акредитиран със 17 кредита от Европейския съвет за непрекъснато медицинско обучение, което го нарежда и сред най-престижните международни форуми.

Над 60 водещи медицински специалисти от България и чужбина се включиха в научната програма на Конгреса на ЮЕМФ. Със своето присъствие на Форумът уважиха редица представители и местни институции и власти, сред които кметовете на градовете домакини Пловдив и Смолян.Министърът на иновациите и растежа Александър Пулевпък беше специален гост на 11-тия Конгрес на Югоизточно-Европейския Медицински Форум. Той поздрави участниците и организаторите и представи полезна информация за процедурите по Националния план за възстановяване и устойчивост.

Участниците в Конгреса се насладиха и на културно-историческото наследство на град Пловдив – Европейска столица на културата 2019 година, както и на изпълненията на виртуозите от Виенската Филхармония, под открито небе, в древния Античен театър в Пловдив.

Вирни се горе